Wat is de sfeer in een fit20 studio?

De fit20 studio kenmerkt zich door rust, is uitnodigend en straalt kwaliteit uit. De studio’s zijn schoon en fris en modern ingericht. Vanaf het moment van binnenkomst is er aandacht en focus. Veel mensen vinden dat een verademing.

Omdat je op afspraak traint hoef je niet te wachten. Als je iets te vroeg bent is er een prettige plek om even te zitten. Een aantal studio’s bieden na de training het gebruik van kwaliteitsmassage stoelen. Je personal trainer zorgt altijd dat er water voor je klaar staat, tijdens en na de training.

Wat is het verschil met een sportschool?

Bij de fit20 studio is er geen afleiding in de vorm van harde muziek, ‘gezelligheid’ in een sportkantine, of een verplicht praatje met andere sporters. Er zijn geen spiegels of grote beeldschermen. Bij fit20 train je in alle privacy, je wordt niet bekeken.

Er zijn geen groepslessen en je hoeft je niet om te kleden in een kleedkamer met onbekenden. Als je prijs stelt op je rust en privacy is fit20 ideaal. Soms wordt er tegelijkertijd met jou iemand anders getraind. Dan is er altijd een tweede personal trainer. Niemand is met elkaar bezig maar alleen met zijn of haar training en topprestatie.

Train je bij fit20 altijd alleen?

Bij fit20 train je naar keuze alleen of met een vaste trainingspartner. Veel mensen vinden alleen trainen prettig. De aandacht van de personal trainer is helemaal op hen gericht en er is geen afleiding van andere mensen. Dit kan helpen om met nog meer rust en focus te trainen.

Als je lichamelijke beperkingen hebt is alleen trainen vaak noodzaak. Omdat de personal trainer alle zorg voor jou heeft kan je bij fit20 wel terecht.

Wat is het voordeel van met z’n tweeën trainen?

Het is voordeliger om met z’n tweeën te trainen dan alleen. Ook vinden sommige mensen een vast trainingsmaatje prettig. Samen trainen zorgt voor een extra ‘stok achter de deur’. Als je met een collega traint wordt het nog makkelijker om de fit20 training een vast onderdeel van je werkweek te maken.

Trainen kan natuurlijk ook met je levenspartner of een gezinslid. Veel mensen vinden het fijn om samen te trainen. Dan krijgt de fit20 training een vaste plaats in je privé leven.

Hoe werkt zo’n vaste afspraak?

Bij fit20 train je altijd op afspraak. Samen met je trainer bepaal je welk tijdstip in de week het beste uitkomt. Dat is in principe jouw vaste afspraak. Natuurlijk kan je de afspraak verzetten als het een keer niet uitkomt.

Als jouw agenda een vast tijdstip echt niet toestaat kan je ook per week een afspraak plannen. Vanwege de continuïteit heeft dat niet de voorkeur maar je trainer zal altijd met je mee denken om die toch te waarborgen.

Wat is het voordeel van de vaste afspraak?

Voor veel mensen werkt een vaste trainingsafspraak als een ‘stok achter de deur’. Ze gaan gewoon altijd! Natuurlijk kan je de afspraak zo nodig verzetten en zo heb je echt waar voor je geld.

Omdat je trainer op je wacht is het makkelijker om je wekelijkse training te blijven doen. Als je een keer geen zin hebt dan ga je toch. Zo blijf je blij met jezelf en zal je fit20 training je jarenlang voldoening geven.

Wat is het voordeel van de fit20 personal trainer?

De fit20 personal trainer geeft jou effectieve, prettige en deskundige begeleiding. Met persoonlijke aandacht alleen voor jou. Hij/zij zorgt dat al jouw trainingsminuten optimaal besteed worden.

De personal trainer moedigt je aan en motiveert je. Hij/zij is een vangnet als je zelfdiscipline even tekort schiet. De personal trainer begeleidt jou van de eerste tot de laatste trainingsminuut. Daarom kan jij je helemaal concentreren op jouw topprestatie.

Wat doet de fit20 personal trainer voor mij?

De personal trainer begeleidt jou iedere training naar een topprestatie om jouw gezondheidsdoelstelling te realiseren. De trainer stelt de apparaten in op je lengte, en op het juiste gewicht.

Verder zorgt de trainer dat je het goede tempo aanhoudt, en coacht je door de zwaarste minuten van de training heen. Hij/zij let op dat iedere oefening precies en correct wordt uitgevoerd en legt de resultaten vast in de fit20 iPad app.

Wat voor deskundigheid heeft mijn personal trainer?

Alle fit20 personal trainers zijn opgeleid en gecertificeerd binnen de fit20 Academy. Dit is een expertisecentrum op het gebied van High Intensity Training.

De fit20 personal trainers zijn vaak ook de eigenaar van de studio waar je traint. Op de betreffende studio pagina kan je meer lezen over hun specifieke achtergrond en ervaring.

fit20 trainers zijn deskundig, enthousiast en hebben hun aandacht gericht op jouw vooruitgang.

Hoe kan slechts 20 minuten trainen per week mij gegarandeerd resultaat geven?

Bij fit20 train je heel intensief: kort maar krachtig. Je traint langzaam maar met een dubbel gewicht. Door net over de grens van je spierkracht heen te gaan krijg je een enorme prikkel om sterker te worden. Je conditie verbetert en je hele lichaam gaat beter functioneren.

Je vorderingen zijn inzichtelijk omdat ze iedere training door jouw personal trainer in de unieke fit20 iPad app worden vastgelegd. Binnen 3 maanden heb je merk- en meetbaar resultaat.

Wat voor resultaat kan ik verwachten?

Je functionele kracht neemt toe. Dat merk je in je dagelijks leven, bijvoorbeeld bij het tillen van zware boodschappentassen. Je merkt dat ook bij recreatieve sporten zoals tennis, golf of wintersport. Je conditie verbetert en lichamelijke inspanning houd je langer vol.

Je hebt meer energie omdat de mitochondriën (energiecentrales in de cel) beter gaan functioneren. Kleding zit mooier omdat je stofwisseling en insulinehuishouding verbeteren. Klachten zoals rugpijn verminderen..

Moet ik echt niet meer doen dan mijn wekelijkse fit20 training?

Tijdens de fit20 training ga je helemaal ‘tot het gaatje’. Dit creëert een adaptatieprikkel. Je lichaam heeft rust nodig om na die prikkel sterker te worden. Een 2e fit20 training is niet nodig. De optimale rustperiode is ongeveer een week.

Tijdens de rustperiode word je sterker. Je kan dan natuurlijk wel recreatief sporten of bijvoorbeeld wandelen. Als je niet zo’n sporter bent merk je nadat je een tijdje fit20 doet dat de behoefte om meer te bewegen vanzelf toeneemt.

Is de fit20 training ook goed voor mijn conditie?

Je cardiovasculaire conditie neemt door fit20 toe. Door spieren zwaar te trainen hebben zij meer zuurstof nodig. Het hart zal harder pompen om zuurstofrijk bloed naar de spieren te krijgen. Omdat je bij fit20 je spieren correct traint, volgt je hart vanzelf. Je hoeft dus geen extra ‘cardio’ training te doen.

Door een specifiek mechanisme in de mitochondriën continueert de aerobe (door zuurstof gedreven) stofwisseling nog zo’n anderhalf uur na iedere fit20 training. De aerobe stofwisseling wordt daarom wekelijks effectief geconditioneerd.

Waarom is sportkleding niet nodig tijdens je fit20 training?

Omkleden is voor je fit20 training niet nodig. Bij fit20 train je heel langzaam met een dubbel gewicht. Al je energie gebruik je om je prestatie te leveren en niet om je temperatuur omlaag te brengen door te transpireren.

De omgevingstemperatuur in de fit20 studio wordt gekoeld op ongeveer 17° C. Samen met de de speciale manier van trainen voorkomt het dat je gaat transpireren. Je kan dus gewoon je dagelijkse kleding aanhouden.

Waarom is er geen douche bij de fit20 studio’s?

Omdat je in slow-motion traint en de omgevingstemperatuur in de fit20 studio 17° C. is ga je niet transpireren. Na de training hoef je dus niet te douchen. Dat scheelt aanzienlijk in tijd en in ‘gedoe’.

Je hoeft geen sporttas meer te pakken of je vochtige handdoek op tijd te wassen. Ook daarom wordt het inpassen van de wekelijkse fit20 training heel makkelijk. Je hoeft alleen maar op tijd op je trainingsafspraak te komen.

Is het niet nodig om te zweten voor je vetverbranding?

Je lichaam gaat vrije vetzuren verbranden als je glucose voorraad (glycogeen) uit je spieren op is. Er is geen snellere manier om je glucose voorraad op te maken dan de zeer intensieve fit20 training.

Dit zorgt er bovendien voor dat de gevoeligheid van je insuline receptoren toeneemt. Als je daarnaast oplet dat je niet teveel koolhydraten eet is het makkelijk om de hele dag in een vetverbranding te blijven. Transpireren speelt daarbij geen enkele rol.

Privacy en rust

De sfeer bij een fit20 studio kenmerkt zich door rust, kwaliteit en aandacht. Alles is er op gericht om te zorgen dat jouw kostbare trainingsminuten optimaal benut worden. Er is geen muziek of afleiding van andere mensen. Al jouw aandacht is voor je trainingsprestatie, en de aandacht van jouw personal trainer is voor jou.


Bij fit20 willen we maar één ding: jou begeleiden naar jouw topprestatie en een effectieve gezondheidsprikkel. Alles is daar op gericht, en alles wat jou daarbij kan storen is afwezig. Omdat iedereen die bij fit20 traint voor de training komt, en niet voor sociaal contact, ervaar je rust en focus.


Concentratie en ‘mindful’ trainen


Bij fit20 train je met alle aandacht en richt je je volledig op jouw prestatie van dat moment. Al het andere telt niet, de enige die telt is jouw personal trainer. Niets kan jou afleiden. Hierdoor ga je veilig uit je comfortzone, kan je meer dan je denkt en heeft de training ook een positief mentaal effect.

Rust en uitnodigend

In een fit20 studio is er weldadige rust en zo min mogelijk afleiding. Je wordt als gast ontvangen en in alle opzichten gerespecteerd.

Privacy

Niet iedereen voelt zich op zijn of haar gemak tijdens het leveren van een topprestatie. Daarom traint je bij fit20 zonder pottenkijkers.

Geen afleiding

In de fit20 studio geen harde muziek, geen spiegels, geen volle zalen, geen ‘gezellige’ sportkantine, maar een frisse en schone trainingsruimte die luxe aanvoelt.

Concentratie en focus

Als je goed traint heb je geen energie om te praten. Je merkt dat fit20 ook goed is om je focus en concentratie te oefenen.

Caroline Nijenhuis
Eerst deed ik nog groepslessen bij een fitness centrum in de buurt, maar ik kon niet goed meer tegen de harde muziek en ik had veel minder behoefte aan de gezelligheid.
Caroline Nijenhuis praktijkverpleegkundige COPD/Astma

Alleen of samen

Een van de unieke kenmerken van fit20 is dat je alleen of naar keuze met z’n tweeën traint. Op deze manier is het nog makkelijker om je te concentreren op de topprestatie die je gaat leveren. Anderen vormen geen afleiding en de aandacht van je personal trainer is volledig op jou gericht.


Als je lichamelijke beperkingen hebt of om andere redenen op en top begeleiding nodig hebt kan je bij fit20 wel terecht. Er is geen afleiding, geen sportkantine en er zijn geen volle zalen. Je training is altijd één op één of desgewenst één op twee.


Op en top aandacht


Omdat je alleen of met z’n tweeën traint word je niet afgeleid door andere mensen. Ook is de aandacht van jouw personal trainer helemaal op jou gericht. Jij hebt al je aandacht gericht op je trainingsprestatie, en je trainer heeft alle aandacht gericht op jou. Dit draagt in hoge mate bij aan jouw trainingsresultaat.


Je traint alleen of desgewenst samen

Bij fit20 gaat het om jouw trainingsprestatie. Daarom train je in alle rust zonder afleiding van anderen.

Naar keuze samen met een vaste trainingspartner

Als je het prettig vindt train je met een vaste trainingspartner. Dat maakt de training wat voordeliger of soms past zo de fit20 training makkelijker in je werkdag of privé leven.

Al jouw aandacht op je prestatie gericht

Omdat er geen of zeer weinig andere mensen in de studio zijn kan je makkelijker met focus en concentratie trainen. Veel mensen ervaren dit als bijzonder prettig.

Volledige aandacht van je personal trainer

Je personal trainer richt zich helemaal op jou, of op jou en je trainingspartner. Dit draagt bij aan effectieve trainingsminuten en aan jouw trainingsresultaat.

Rudi en Anke Thomas
Wij stoppen hier nooit meer mee: fit20 voor life!
Rudi en Anke Thomas Gepensioneerd

Altijd op afspraak

Het grote voordeel van een wekelijkse vaste afspraak om je fit20 training te doen is dat die werkt als een ‘stok achter de deur’. Zo wordt je fit20 training onderdeel van je vaste routines. Op de dagen dat je een keer geen zin hebt om te trainen ga je toch. Jouw trainer wacht namelijk op je.


Omdat je je afspraak zo nodig kan verzetten is je trainingscontinuïteit gewaarborgd. Zo heb je voor 100% waar voor je abonnementsgeld. Ook bouw je steeds voort op je wekelijkse resultaat. Door de vaste afspraak is je resultaat nog beter gegarandeerd.


Positieve opwaartse spiraal


In plaats van dat de moed je in de schoenen zinkt omdat je je sportvoornemen toch niet volhoudt gebeurt er iets heel anders. Je houdt je wekelijkse training vol, je voelt je daar goed over en daarom ga je graag trainen. Zo kom en blijf je in een positieve opwaartse spiraal.

Iedere week een vaste afspraak

Bij fit20 train je altijd op afspraak op een tijdstip dat jou uitkomt. Zo wordt de fit20 training onderdeel van je vaste routines.

De ‘stok achter de deur’

De wekelijkse vaste afspraak werkt als een ‘stok achter de deur’. Omdat je trainer op je wacht ga je altijd, ook als je een keer minder zin hebt om te gaan trainen.

Waar voor je geld

Als je vaste afspraak een keer niet uitkomt kan je die natuurlijk verzetten. Zo blijft je trainingscontinuïteit gewaarborgd en heb je 100% waar voor je abonnementsgeld.

Goed gevoel over jezelf

Omdat je de wekelijkse training wel volhoudt voel je je goed over jezelf. Daarom ga je graag trainen en dat komt je resultaten ten goede. fit20 zal je zo jarenlang voldoening geven.

Anneke de Vries
Thuis hebben we een hometrainer, maar zonder stok achter de deur ga je daar niet altijd op trainen. De wekelijkse fit20 afspraak helpt om juist wel te gaan.
Anneke de Vries Gepensioneerd

Personal Trainer

Het geheim van de fit20 training is dat je in heel korte tijd, op een veilige manier, net over de grens van je kunnen heen gaat. Juist die paar seconden langer trainen dan je denkt dat je kan geven een zeer sterk signaal om alles in je lichaam te verbeteren. Voor deze intense manier van trainen heb je deskundige persoonlijke begeleiding nodig.


De personal trainer weet precies hoe lang je nog moet volhouden om het beste resultaat te krijgen. Hij/zij telt je door dat proces heen. Ook zorgt jouw trainer ervoor dat je niet ongewild smokkelt en de verkeerde spieren belast of aanspant. De personal trainer loodst jou veilig door een zeer intense prestatie. Jij concentreert je alleen op je inspanning.Betaalbare en zeer effectieve personal training


De fit20 methode is zo ontwikkeld dat je in korte tijd een groot gezondheidsrendement haalt. Daarom is de fit20 personal training betaalbaar: 20 minuten is de personal trainer er voor jou, meer tijd is er niet nodig.

20 minuten persoonlijke aandacht alleen voor jou

fit20 is een High Intensity training. Daarom zijn 20 minuten aandachtige persoonlijke begeleiding van een personal trainer genoeg om alles in je lichaam te verbeteren.

Deskundige personal trainer

De fit20 personal trainers zijn allemaal opgeleid en gecertificeerd binnen de fit20 Academy, het expertisecentrum voor High Intensity training.

Trainen zonder onnodige obstakels

De personal trainer doet alles voor jou, behalve je prestatie leveren. Hij/zij stelt de apparaten in, bepaalt wekelijks welke spiergroepen je traint, let op je tempo en correcte uitvoering en motiveert je.

Veilig voor iedereen en zonder blessures

De deskundige fit20 personal trainers weten precies hoe ver jij kan gaan. Of je nu super fit bent of juist beperkingen hebt, veel overgewicht, jong of oud bent, chronische ziekte of andere klachten, of zwanger bent.

Jan Willem van Weerdenburg
Een ander pluspunt is dat je onder begeleiding traint waardoor je, wanneer je denkt op te geven, nog net even dat laatste zetje in de goede richting van je personal trainer krijgt en je eigen grenzen verlegd waar je anders gestopt zou zijn.
Jan Willem van Weerdenburg Accountant Iding Vechtstreek BV

Resultaat gegarandeerd

Spieren zijn opgebouwd uit 4 verschillende typen vezels die ingeschakeld worden naarmate er meer kracht en vermogen nodig is. Van heel weinig tot heel veel. Door de specifieke manier van trainen gebruikt je tijdens de fit20 training opeenvolgend alle spiervezeltypen.

Het inschakelen van alle 4 spiervezeltypen is een uniek kenmerk van de fit20 training.


Omdat je zo intensief traint is het belangrijk voldoende te rusten. Tijdens het herstel worden je spieren sterker, en gaat je hele lichaam beter functioneren. Dit gebeurt door het aanpassingsmechanisme genaamd supercompensatie: je plukt de vruchten van je training. Daarom is vaker trainen niet nodig.


Wekelijks de optimale gezondheidsprikkel


De fit20 training geeft wekelijks een sterk signaal aan je lichaam om alles te verbeteren: spierkracht, snelheid, cardiovasculaire conditie, zuurstoftransport, suiker- en vetstofwisseling, botten, energie, hormonaal profiel, hersenen, afweersysteem en herstelvermogen, lichaamshouding en figuur, lenigheid, concentratie en stressbestendigheid.. en meer zoals je kan lezen in de klantverhalen.

Binnen 3 maanden merk- en meetbaar resultaat

Door de intensieve fit20 training krijgt je lichaam wekelijks een optimale gezondheidsprikkel en wordt daarom sterker en functioneert beter.

Merkbare verbetering spierkracht

Tijdens de fit20 training worden opeenvolgend alle spiervezeltypen gebruikt. Dit is zo’n effectieve manier van trainen dat je snel meer spierkracht ontwikkelt.

Meer energie en betere conditie

fit20 heeft een sterk effect op de mitochondriën en dat verhoogt je energieniveau. Je cardiovasculaire conditie verbetert: door je spieren te trainen volgt je hart vanzelf.

Trainingsresultaat wekelijks in fit20 iPad app vastgelegd

Je hoeft niet te gissen naar je resultaat: iedere week worden je prestaties bijgehouden. Door een grafiek maken we je vooruitgang inzichtelijk.

Michiel van Haastert
Opmerkelijk is dat vooral anderen resultaat bij mij begonnen te zien.
Michiel van Haastert Arts

Omkleden niet nodig

Tijdens de fit20 training ga je niet transpireren. Je traint met een dubbel gewicht in slow motion en de omgevingstemperatuur is constant 17° C. Al je energie gebruik je om jouw topprestatie te leveren. Geen gedoe met omkleden en douchen: je traint gewoon in je dagelijkse kleding.


fit20 kost dus heel weinig tijd, is op afspraak en je hebt geen gedoe met omkleden of je sporttas inpakken. Zo is er altijd een geschikt moment om te trainen, voor, na of tijdens je werkdag. Dit maakt fit20 ook heel geschikt voor mensen die zich niet op hun gemak voelen in een sportschool douche, kleedkamer, of in sportkleding.


Trainen zonder zweten


Veel mensen denken dat je jezelf in het zweet moet werken om een topprestatie te leveren. Dat dit niet nodig is, ervaar je tijdens de fit20 training. Die is zeer intensief, geeft een enorme gezondheidsprikkel, verbetert je lichaam op allerlei manieren maar je sporttas mag je thuis laten!

Omkleden en douchen niet nodig

Vanwege de fit20 trainingsmethode en de speciaal gekoelde omgevingstemperatuur in de fit20 studio’s is omkleden en douchen niet nodig.

Geen gedoe met sporttas

We proberen je wekelijkse fit20 training zo laagdrempelig mogelijk te maken. Je hoeft geen sporttas te pakken en je kan je gewone kleding aanhouden.

Makkelijk inpasbaar in je werkdag

Je bent geen tijd kwijt aan omkleden en douchen, en je houdt je gewone kleding aan. Je transpireert niet dus je kan je training heel makkelijk tijdens je werkdag inplannen.

Alle energie naar je prestatie

Je bent geen energie kwijt aan temperatuur regulatie. Zo gaat al je energie naar je inspanning en kom je werkelijk in een vetverbranding.

Wendie Zwart-Peters
"Het kost me weinig tijd, ik hoef me niet te douchen en om te kleden, ik ben er wat gespierder door geworden, mijn kantoor is naast de studio en… het werkt!"
Wendie Zwart-Peters advocaat bij JPR Advocaten Deventer

Het laatste fit20 nieuws

Getuigenis Birgit De Greve

‘Ik mag in alle eerlijkheid stellen dat ik meer kracht en energie heb dan ooit.’ Ik ben de laatste 25 jaar steeds actief geweest in verschillende sporten. Een kleine 4 jaar geleden ben ik ziek geworden en had ik geen energie en fut meer om nog te bewegen. Bovendien had ik door de aandoening steeds spier- en gewrichtspijnen (door ontstekingen en verlies van kraakbeen) waardoor het nog moeilijker was om te sporten en ik er geen zin meer in had. Het resultaat na 3 jaar van herstel, medicatie en inactiviteit was dat ik fysiek zowel conditioneel als qua kracht en motorische coördinatie erg verzwakt was, veel was bijgekomen en ook last had van allerlei beginnende ouderdomskwaaltjes zoals stramheid 's morgens. Ik ging op zoek naar een programma waar ik snel resultaat mee kon boeken en dat toch geen extra belasting voor mijn gewrichten zou zijn. Dat was geen makkelijke opdracht omdat er veel dingen die ik erg graag doe zoals yoga op dat moment echt niet gingen door gebrek aan kracht en de gewrichtspijnen. Toevallig vertelde een kennis die ook erg veel met gezondheid en gezonde lifestyle bezig is over Fit20. Ze had het programma gevolgd en was enthousiast zowel over het resultaat als over de begeleiding. Ik heb toen een afspraak gemaakt voor een proefsessie. Ik was aangenaam verrast door de professionele intake alsook door het geduld van de trainer/coach omdat ik wel een hele waslijst aan klachten en verwachtingen had. Na de proefsessie was ik onmiddellijk gewonnen voor het programma. Ik heb vroeger semi marathon gelopen en ken het gevoel van runners high . Dat is het gevoel dat je vleugels hebt o.a. omdat je lichaam anti-stress hormonen aanmaakt zoals endorfine. Na de proefsessie had ik een soortgelijk gevoel en wist ik dat deze training mij ging vooruit helpen om fysiek terug sterker te worden. Dit gevoel ik heb trouwens nog altijd na elke training. Na de proefsessie heb ik ook geen enkele last van gewrichtspijnen gehad. Ondertussen heb ik al zowat 45 sessies gedaan en ik heb nog geen enkele keer last gehad van mijn gewrichten door de training. Na enkele trainingen begon ik al resultaat te merken op het gebied van kracht. In het begin was het wel doorzetten omdat ik na de training erg moe was en traag recupereerde, maar dit is gaandeweg verbeterd tot op het huidige niveau dat ik een echte energieboost krijg na elke training. Het heeft me een enorme boost gegeven om andere sporten die ik graag doe terug op te nemen. Mijn broer is yogaleraar en geeft soms erg pittige trainingen. Zelfs voor dat ik ziek werd en veel sportte, vond ik dat soms een beetje teveel van het goede voor mij. Nu kan ik zo'n sessie poweryoga met gemak aan. Ook in de andere sporten die ik doe, golf en pilates, merk ik dat ik veel sneller vooruit ga dan vroeger. Ik mag in alle eerlijkheid stellen dat ik meer kracht en energie heb dan ooit. Ook van oude letsels zoals een whiplash heb ik geen last meer sinds ik de training begonnen ben. Dit is niet enkel door Fit20 maar ik ben er wel van overtuigd dat deze training het fundament gelegd heeft. Het is ook een heel goed format voor mij. Het duurt maar 20 minuten, zij het hele intense 20 minuten, het is op afspraak en dus is het een minimum tijdsinspanning voor een maximum return. Alle trainers zijn professioneel goed genoeg onderlegd om rekening te houden met eventuele gezondheidsklachten. Daarnaast zijn ze ook allemaal gewoon aangename mensen die je op een prettige manier pushen naar een steeds beter resultaat. Ik ben een fan en raad het iedereen aan omdat: ik geen enkel ander programma ken dat op zo'n korte tijd met zo weinig inspanning zoveel resultaat geeft op gebied van kracht en energie zonder belasting; Ik ben slanker geworden en boordevol energie; ik geen pijn meer heb aan gewrichten en omdat het ook leuk is om te doen. Birgit De Greve

Starter in de kijker

STARTER IN DE KIJKER: SERVAAS KINDT LANCEERT FIT20 KAREL CAMBIEN2 DECEMBER 2018 KORTRIJK – Het Kennedypark telt er sinds kort een fitnesszaak bij: Fit20. Een realisatie van starter Servaas Kindt die alsnog een gat in de markt ziet met een uniek concept. Servaas Kindt studeerde 2 jaar terug af als master in LO en bewegingswetenschappen, met een optie sportmanagement. “Ik ben al altijd ondernemend geweest”, vertelt de jonge starter. “De afgelopen twee jaar deed ik veel verschillende zaken. Ik was 6 maanden redder, ik werkte vaak als monitor bij een adventure park, ik was vaste zwemlesgever bij de sportdienst van Ieper, en werkte 6 maand als logistiek verantwoordelijke bij een cateringbedrijf. Ik schreef ook artikels voor de Krant van West-Vlaanderen, organiseerde kleutersport en kleuterkampen in de Westhoek en zat mee in de organisatie van een vierdaags fietsevenement in de Ardennen, LCMT. Deze zaken doe ik nog steeds. Sowieso houd ik ervan om mensen (jong en oud) aan het bewegen te brengen, want het heeft zoveel voordelen. Te veel mensen houden er een sedentaire levensstijl op na.” Met Fit20 wil Kindt graag zijn steentje bijdragen aan een fitter Vlaanderen. Het concept? Fit in twintig minuten tijd, een alreeds elders beproefd concept. “Ik was getriggerd door het concept”, aldus Servaas. “Ik ben dan wat gaan opzoeken, wetenschappelijke artikels gelezen, de trainingen zelf eens gedaan en ik begon er meer en meer in te geloven. Het is een zeer efficiënte manier van trainen en het is makkelijk vol te houden, wat ook zeer belangrijk is.” Uniek concept Het concept van Fit20 is uniek. De klanten -jong of oud- komen wekelijks op een vast tijdstip hun 20 minuten training afwerken in alle rust. Ze kunnen dit alleen of in duo doen en worden telkens bijgestaan door de personal trainer die er op toeziet dat alle oefeningen correct uitgevoerd worden en hij motiveert ook om net dat tikkeltje meer uit de klant te gaan. “De trainingen hebben talloze voordelen”, weet Servaas. “Niet alleen de spierkracht verbetert, maar de training heeft daarnaast ook een groot positief effect op je hormoonhuishouding, je cardiovasculaire conditie, je botten, je afweersysteem en je energiehuishouding. Alle trainingen worden bijgehouden in een speciaal ontwikkelde app en zo kun je makkelijk zien welke vorderingen er gemaakt worden.” Franchise-model Servaas Kindt was al zelfstandig in bijberoep en heeft nu een eenmans-bvba opgericht. “Via een franchisemodel heb ik met Fit20 Belgium een overeenkomst”, vertelt hij. “Om te starten was er een grote investering voor nodig. Vooral de toestellen nemen een flinke hap van het budget. Gelukkig had ik wat spaarcenten om de investering te kunnen doen. Ik ben de negende studio in België en hoop even succesvol te zijn als de andere (3 in Brussel, 3 in Antwerpen, 1 in Gent, 1 in Hamont). Voorlopig geef ik zelf alle trainingen, maar na verloop van tijd is het de bedoeling om met extra personal trainers te werken. Het is de bedoeling om nog meerdere studio’s te openen in de regio. De fitnessclub De Kaai zie ik niet als concurrentie aangezien we een totaal verschillend doelpubliek hebben. Ik wil zeker geen klanten afpakken, want de actieve populatie is niet mijn belangrijkste target, al zijn de trainingen ook voor hen zeer goed. Fit20 is er eerder voor diegenen die zich niet goed voelen in de grote, drukke fitnesscentra waar je het gevoel hebt bekeken te worden. Bij ons kun je in alle focus en rust je training afwerken, waarbij je ook optimaal begeleid wordt. Ons doelpubliek zijn voornamelijk mensen die weinig tijd vinden of weinig zin hebben om te sporten.”

Getuigenis van moeder en dochter

“Sinds ik fit20 doe, is mijn rugpijn verdwenen” Als verpleegster moet ik vaak patiënten optillen met het gevolg dat ik vaak rugklachten had. Bovendien vergde het veel kracht om deze patiënten hoger te leggen wanneer ze hierom vroegen. Al meerdere keren probeerde ik met mijn moeder naar een fitness te gaan maar telkens hielden we er na een korte tijd weer mee op. We hielden niet van de ‘bekijk sfeer’, de luide muziek en we kregen wel een programma mee in het begin maar nadien werd er niet meer naar ons omgekeken door de trainer. We deden de oefeningen verkeerd wat vaak leidde tot nog meer rugklachten. Uiteindelijk hielden we het elke keer na een paar maand weer voor bekeken. Dat ik in shiften werk en drukke dagen heb zorgde er ook voor dat het ons vaak aan tijd ontbrak om nog te gaan sporten. Ik was daarom heel erg op zoek naar iets dat ik wel zou kunnen volhouden samen met mijn moeder. Dit was voor ons belangrijk dat we dit samen konden doen en zo een moeder-dochteractiviteit hadden. En toen kwam fit20 voorbij. De dochter van een vriendin van mijn moeder sprak erover en het intrigeerde ons. We hebben meteen een afspraak gemaakt om een proefsessie te mogen volgen en het beviel ons meteen! We vinden het leuk om maar 20 minuten per week te sporten en ons toch heel fit te voelen en het geeft ons meer energie de hele week lang. De coaches zijn altijd heel vriendelijk en staan steeds open voor een babbeltje tussendoor. De begeleiding is super waardoor we meer doorzettingsvermogen hebben gekregen. Zelfs als we een mindere dag hebben, stimuleren ze ons om door te zetten. Bij fit 20 zijn er geen andere mensen in de studio en kunnen we onszelf zijn. Er is ook geen storende muziek die ons afleidt. Door fit20 komen we uit onze comfortzone en dat heeft voor ons heel goed uitgepakt. Ik ben veel sterker geworden en sinds ik fit20 doe, is mijn rugpijn verdwenen. Mijn mama heeft ook meer uithoudingsvermogen gekregen en is minder snel buiten adem. Ze had voordien ook veel last van stress en dit is ook veel verbeterd. We zijn superblij dat we fit20 zijn tegengekomen want voor ons is het ideaal, 20 minuten per week en je voelt je fit! Het geeft ons een goed en ontspannen gevoel. Het geeft ons meer zelfvertrouwen en meer uithoudingsvermogen. En we hebben een personal coach die ons steeds goed begeleid bij de oefeningen en die steeds vriendelijk is. Het is een aanrader voor zowel jong als oud. Kirsten Schierl en Josiane Vanderperren
Opties

fit20 biedt verschillende abonnementsvormen aan. Hieronder kun je kiezen welk abonnement het beste bij je past. Elk abonnement ga je voor 6 of 12 maanden aan met daarna 1 maand opzegtermijn. Schrijf je je in dan vragen wij eenmalig €99,- hiervoor richten wij de trainersapplicatie en administratie in. Zodoende kunnen wij jouw trainingsresultaten opsturen.

Kies je voor een Solo abonnement, dan train je altijd één-op-één met de personal trainer (6 maanden € 129,95 ppm, 12 maanden € 119,95 ppm). Dus hou je van optimale privacy en flexibiliteit dan past dit abonnement bij jou.


Kies je voor een Solo+ abonnement, dan train je samen met een partner of andere klant met een Solo+ abonnement, het trainingsmoment kan als Solo+ worden verzet (6 maanden € 109,95 ppm, 12 maanden € 99,95 ppm). Vind je het motiverend om samen te trainen, en ben je flexibel met wie je samen traint, dan past dit abonnement bij jou.

Kies je voor een Duo abonnement, dan train je samen met jouw partner, trainingsmoment kan als duo worden verzet (6 maanden € 99,95 ppm, 12 maanden € 89,95 ppm). Vind je het motiverend om met jouw gekozen partner te trainen, dan is dit het abonnement dat bij jou past.


fit20 ervaren?

Iedereen die individuele aandacht, kwaliteit en service wenst, voelt zich prettig bij fit20. Maar wij zeggen altijd: fit20 moet je eerst ervaren. Dus maak nu een afspraak voor de gratis en vrijblijvende kennismakingstraining en beslis daarna of je met fit20 fit wilt worden én blijven.

- slechts 20 minuten per week
- altijd met Personal Trainer en op afspraak
- merk- en meetbaar resultaat binnen 3 maanden
- trainen zonder omkleden of douchen

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op. Velden met asterisk (*) zijn verplicht.