Starter in de kijker: Servaas Kindt lanceert fit20

fit20 3 jaar

KORTRIJK – Het Kennedypark telt er sinds kort een fitnesszaak bij: Fit20. Een realisatie van starter Servaas Kindt die alsnog een gat in de markt ziet met een uniek concept.

Servaas Kindt studeerde 2 jaar terug af als master in LO en bewegingswetenschappen, met een optie sportmanagement. “Ik ben al altijd ondernemend geweest”, vertelt de jonge starter. “De afgelopen twee jaar deed ik veel verschillende zaken. Ik was 6 maanden redder, ik werkte vaak als monitor bij een adventure park, ik was vaste zwemlesgever bij de sportdienst van Ieper, en werkte 6 maand als logistiek verantwoordelijke bij een cateringbedrijf. Ik schreef ook artikels voor de Krant van West-Vlaanderen, organiseerde kleutersport en kleuterkampen in de Westhoek en zat mee in de organisatie van een vierdaags fietsevenement in de Ardennen, LCMT. Deze zaken doe ik nog steeds. Sowieso houd ik ervan om mensen (jong en oud) aan het bewegen te brengen, want het heeft zoveel voordelen. Te veel mensen houden er een sedentaire levensstijl op na.”

Met Fit20 wil Kindt graag zijn steentje bijdragen aan een fitter Vlaanderen. Het concept? Fit in twintig minuten tijd, een alreeds elders beproefd concept. “Ik was getriggerd door het concept”, aldus Servaas. “Ik ben dan wat gaan opzoeken, wetenschappelijke artikels gelezen, de trainingen zelf eens gedaan en ik begon er meer en meer in te geloven. Het is een zeer efficiënte manier van trainen en het is makkelijk vol te houden, wat ook zeer belangrijk is.”

Uniek concept

Het concept van Fit20 is uniek. De klanten -jong of oud- komen wekelijks op een vast tijdstip hun 20 minuten training afwerken in alle rust. Ze kunnen dit alleen of in duo doen en worden telkens bijgestaan door de personal trainer die er op toeziet dat alle oefeningen correct uitgevoerd worden en hij motiveert ook om net dat tikkeltje meer uit de klant te gaan. “De trainingen hebben talloze voordelen”, weet Servaas. “Niet alleen de spierkracht verbetert, maar de training heeft daarnaast ook een groot positief effect op je hormoonhuishouding, je cardiovasculaire conditie, je botten, je afweersysteem en je energiehuishouding. Alle trainingen worden bijgehouden in een speciaal ontwikkelde app en zo kun je makkelijk zien welke vorderingen er gemaakt worden.”

Franchise-model

Servaas Kindt was al zelfstandig in bijberoep en heeft nu een eenmans-bvba opgericht. “Via een franchisemodel heb ik met Fit20 Belgium een overeenkomst”, vertelt hij. “Om te starten was er een grote investering voor nodig. Vooral de toestellen nemen een flinke hap van het budget. Gelukkig had ik wat spaarcenten om de investering te kunnen doen. Ik ben de negende studio in België en hoop even succesvol te zijn als de andere (3 in Brussel, 3 in Antwerpen, 1 in Gent, 1 in Hamont). Voorlopig geef ik zelf alle trainingen, maar na verloop van tijd is het de bedoeling om met extra personal trainers te werken. Het is de bedoeling om nog meerdere studio’s te openen in de regio. De fitnessclub De Kaai zie ik niet als concurrentie aangezien we een totaal verschillend doelpubliek hebben. Ik wil zeker geen klanten afpakken, want de actieve populatie is niet mijn belangrijkste target, al zijn de trainingen ook voor hen zeer goed. Fit20 is er eerder voor diegenen die zich niet goed voelen in de grote, drukke fitnesscentra waar je het gevoel hebt bekeken te worden. Bij ons kun je in alle focus en rust je training afwerken, waarbij je ook optimaal begeleid wordt. Ons doelpubliek zijn voornamelijk mensen die weinig tijd vinden of weinig zin hebben om te sporten.”

Lees hier het artikel van Made in West Vlaanderen.