Klantverhaal Renilde Knevels

fit20

“Wat ik echt zalig vind, is dat het niet uitmaakt in welke outfit je naar de trainingssessie gaat’’

Twee maanden nadat ik gestart was, gingen we op skivakantie. Dat was de eerste keer dat ik besefte dat ik echt wel beter in vorm was dan tijdens de skivakantie het jaar voordien. Een paar maanden later begon ik ook te merken dat ik meer kracht had in mijn armen, die er ook mooi gevormd uitzagen in mijn zomerkleedjes J. Maar het was eigenlijk pas toen mijn vriendinnen me overtuigd hadden om een koersfiets te kopen en mee te gaan fietsen, dat ik me realiseerde dat ik echt wel veel meer kracht en conditie had dan voordat ik begon. De coach had mij uiteraard wel mijn statistieken getoond. Maar toen ik merkte dat ik meteen mee kon op ritten van 70km door het Vlaamse land, dat helemaal niet zo vlak is als je zou denken, begreep ik dat die 20 minuten per week wel echt een verschil hadden gemaakt.

De eerste keer dat ik van fit20 hoorde, was via een filmpje op Facebook. Het trok mijn aandacht omdat ik een man in pak op een fitnesstoestel zag zitten. Wat een goed idee om te gaan sporten voor of na het werk, zonder je sporttas te moeten meesleuren, of tijd te moeten uittrekken om je om te kleden en te douchen, dacht ik. Ik was echt op zoek naar een manier om meer te bewegen, in combinatie met mijn lange werkdagen. Van kindsbeen af ben ik altijd sportief geweest, ik heb verschillende sporten beoefend, in ploegverband of individueel. Maar sinds we naar Brussel verhuisd waren, deed ik eigenlijk niets meer, behalve aan mijn bureau zitten of in vergaderingen. Ik voelde wel dat mijn lichaam meer beweging nodig had, maar het duurde een tijdje voordat ik een manier vond om weer op gang te geraken.

Ik bekeek verschillende filmpjes over de fit20 methode en zo begreep ik dat 20 minuten training misschien inderdaad wel genoeg kon zijn om effect te hebben, dus ik gaf me op voor een gratis beurt. Zo heb ik aan den lijve kunnen ondervinden dat enkele korte oefeningen echt wel vermoeiend kunnen zijn J. De fitness studio was netjes en proper, de coach was vriendelijk en legde alles nog eens duidelijk uit. Bovendien bevindt de studio zich op enkele minuten van mijn deur. Dus alles in acht genomen, kon fit20 wel de oplossing zijn voor mij, bedacht ik en ik besloot een lidmaatschap te nemen.

Wat ik echt goed vind, is het feit dat je een personal trainer hebt, anders zou ik er niet eens aan beginnen. De toestellen juist afstellen, de onzekerheid of je de oefening wel correct uitvoert om het gewenste effect te hebben, … dat zouden allemaal drempels voor mij zijn. De coach neemt die drempels weg, zodat je als klant enkel hoeft te gaan zitten en de oefeningen te doen. Ik heb enkele verschillende coaches gehad, allemaal heel professioneel en ze spreken minstens twee of drie talen. De coach motiveert je om die paar seconden langer vol te houden, en dat heeft net resultaat.

Na de eerste trainingssessies waren mijn spieren echt wel vermoeid, maar enkele weken later was dat niet meer het geval. Toen voelde ik dat mijn lichaam meer en meer terug in vorm begon te geraken en vanaf dat moment gaf elke trainingssessie me vooral een sterk en gezond gevoel.

Wat ik echt zalig vind, is dat het niet uitmaakt in welke outfit je naar de trainingssessie gaat: als ik ‘s morgens ga en recht uit mijn bed kom, hoef ik maar een legging en een T-shirt aan te trekken en ik ben klaar. Maar het gebeurt net zo goed dat ik na een werkdag ga in een kleedje en pantys. Ik ben zelfs al eens gegaan in een geklede outfit, op weg naar een nieuwjaarsreceptie. Ik heb gewoon mijn hakken uitgetrokken en ik kon beginnen.

Ik kan fit20 zeker aanbevelen. Je kan op je eigen niveau starten. Het is gemakkelijk vol te houden. Je kan gemakkelijk een afspraak verzetten indien nodig, het kost een minimum van je tijd en toch werkt het. Ik heb mijn abonnement vernieuwd deze winter, om verder te werken aan mijn kracht en conditie, en om klaar te zijn voor al die mooie ritten die we gaan rijden, zodra het weer droog wordt en (hopelijk) de zon eruit komt J.

Renilde Knevels