Klantverhaal van Birgit De Greve

fit20 3 jaar
‘Ik mag in alle eerlijkheid stellen dat ik meer kracht en energie heb dan ooit.’

Ik ben de laatste 25 jaar steeds actief geweest in verschillende sporten. Een kleine 4 jaar geleden ben ik ziek geworden en had ik geen energie en fut meer om nog te bewegen. Bovendien had ik door de aandoening steeds spier- en gewrichtspijnen (door ontstekingen en verlies van kraakbeen) waardoor het nog moeilijker was om te sporten en ik er geen zin meer in had. Het resultaat na 3 jaar van herstel, medicatie en inactiviteit was dat ik fysiek zowel conditioneel als qua kracht en motorische coördinatie erg verzwakt was, veel was bijgekomen en ook last had van allerlei beginnende ouderdomskwaaltjes zoals stramheid 's morgens.

Ik ging op zoek naar een programma waar ik snel resultaat mee kon boeken en dat toch geen extra belasting voor mijn gewrichten zou zijn. Dat was geen makkelijke opdracht omdat er veel dingen die ik erg graag doe zoals yoga op dat moment echt niet gingen door gebrek aan kracht en de gewrichtspijnen. Toevallig vertelde een kennis die ook erg veel met gezondheid en gezonde lifestyle bezig is over Fit20. Ze had het programma gevolgd en was enthousiast zowel over het resultaat als over de begeleiding.

Ik heb toen een afspraak gemaakt voor een proefsessie. Ik was aangenaam verrast door de professionele intake alsook door het geduld van de trainer/coach omdat ik wel een hele waslijst aan klachten en verwachtingen had. Na de proefsessie was ik onmiddellijk gewonnen voor het programma. Ik heb vroeger semi marathon gelopen en ken het gevoel van runners high . Dat is het gevoel dat je vleugels hebt o.a. omdat je lichaam anti-stress hormonen aanmaakt zoals endorfine. Na de proefsessie had ik een soortgelijk gevoel en wist ik dat deze training mij ging vooruit helpen om fysiek terug sterker te worden. Dit gevoel ik heb trouwens nog altijd na elke training. Na de proefsessie heb ik ook geen enkele last van gewrichtspijnen gehad. Ondertussen heb ik al zowat 45 sessies gedaan en ik heb nog geen enkele keer last gehad van mijn gewrichten door de training.

Na enkele trainingen begon ik al resultaat te merken op het gebied van kracht. In het begin was het wel doorzetten omdat ik na de training erg moe was en traag recupereerde, maar dit is gaandeweg verbeterd tot op het huidige niveau dat ik een echte energieboost krijg na elke training. Het heeft me een enorme boost gegeven om andere sporten die ik graag doe terug op te nemen. Mijn broer is yogaleraar en geeft soms erg pittige trainingen. Zelfs voor dat ik ziek werd en veel sportte, vond ik dat soms een beetje teveel van het goede voor mij. Nu kan ik zo'n sessie poweryoga met gemak aan. Ook in de andere sporten die ik doe, golf en pilates, merk ik dat ik veel sneller vooruit ga dan vroeger. Ik mag in alle eerlijkheid stellen dat ik meer kracht en energie heb dan ooit. Ook van oude letsels zoals een whiplash heb ik geen last meer sinds ik de training begonnen ben. Dit is niet enkel door Fit20 maar ik ben er wel van overtuigd dat deze training het fundament gelegd heeft.

Het is ook een heel goed format voor mij. Het duurt maar 20 minuten, zij het hele intense 20 minuten, het is op afspraak en dus is het een minimum tijdsinspanning voor een maximum return. Alle trainers zijn professioneel goed genoeg onderlegd om rekening te houden met eventuele gezondheidsklachten. Daarnaast zijn ze ook allemaal gewoon aangename mensen die je op een prettige manier pushen naar een steeds beter resultaat.

Ik ben een fan en raad het iedereen aan omdat:
- ik geen enkel ander programma ken dat op zo'n korte tijd met zo weinig
inspanning zoveel resultaat geeft op gebied van kracht en energie zonder belasting.
- Ik ben slanker geworden en boordevol energie;
- Ik geen pijn meer heb aan gewrichten en omdat het ook leuk is om te doen.

Birgit De Greve